maandag 23 mei 2016

Leeslijst

In deze lijst hou ik bij welke boeken ik tijdens mijn onderzoek heb gelezen. Ik geef een korte samenvatting, vertel wat ik van het boek vind en of ik er iets uit heb kunnen halen.

De Renner - Tim Krabbe

Ik dacht eerst dat dit boek over een hardloper ging, maar het bleek over een wielrenner te gaan. Dit is een autobiografisch verhaal waarin de wielersport centraal staat. Hij vertelt over de wedstrijden en ongemerkt legt hij wielertechnieken uit. In het boek is het nu een wedstrijd die hij aan het rijden is op de Mont Aigoual. Terugblikken zorgen ervoor dat je achter zijn geschiedenis komt, weet je over zijn eerdere wedstrijden en hoe hij in de wielersport terecht is gekomen.

Ik vond het een leuk boek. Ik heb niks met de wielersport en ik weet er weinig van af. Het boek was zo geschreven dat ik als wielren-leek toch wilde blijven lezen. Ik heb het toch gelezen terwijl ik er vrij snel achter kwam dat het niet aan sloot bij mijn interesses.

Het boek gaat over jezelf kwijtraken in een sport, je passie volgen en erachter komen wat je echt gelukkig maakt. Het gaat over doorzetten en afzien, falen en winnen. Onderwerpen die je aan elke sport kunt verbinden en die je in elke sport terugziet.

De afslankguru - Patty Harpenau

Wat een vrolijk boek! De afslankguru gaat over een iets te dikke, ongelukkige kokkin en kookboekenschrijfster. Via haar uitgever komt ze bij een guru in India terecht. Die leert haar na haar scheiding weer van zichzelf te houden en hij leert haar dit te versterken door goed eten. Het boek gaat over liefde, houden van jezelf en wat de juiste voeding voor jou kan betekenen.

Ik vond het een inspirerend boek. Hij is een leuke verhaal met handige tips maar ook levenslessen erin verwerkt. Ik weet nu meer over ayurveda en over hoe je geluk kunt versterken door de juiste voeding.

De hoofdpersoon gaat ongelukkig en te dik naar India. Ze komt herboren en met een gezond lijf terug. We hoeven natuurlijk niet allemaal naar India maar je kunt er de dingen uithalen die voor jou van belang kunnen zijn. Ik vond het een leerzaam boek en mijn interesse voor ayurveda is gewekt!

The truth about food - Jill Fullerton-Smith

Dit is een informatie boek. In verschillende hoofdstukken worden tips gegeven hoe je bepaalde dingen kunt bereiken door bepaalde voedingstoffen. Alle mythes omtrent voeding worden besproken en onderzoekt. Het boek maakt een einde aan fabels en komt met duidelijke feiten.

Een handig en duidelijk boek. Ik heb nieuwe dingen geleerd over voeding die ik nog niet wist. Het boek bestaat uit onderzoeken, tips en tricks. Het heeft een duidelijke lay-out en gestructureerde hoofdstukken. Ik vond het een fijn boek om informatie uit te halen.

Als je je dingen afvraagt over voeding dan geeft dit boek antwoord. Is wijn nou eigenlijk wel zo slecht en waar blijken tomaten zo goed voor te zijn? Dit boek beantwoordt het allemaal!

Waarover ik praat als ik over hardlopen praat - Haruki Murakami

Een auto biografisch verhaal waarin Murakami zijn passie voor het hardlopen uitpluist en analyseert. Hij betrekt zijn verleden, zijn ervaringen en waarnemingen. Hij kruipt in zijn eigen hoofd tijdens het hardlopen.

Voor mij een interessant boek om te lezen wat de hardloopsport voor iemand kan betekenen en wat het voor iemand kan doen. Murakami is een langeafstandsloper en loopt ieder jaar sowieso  een marathon. Dat is niet mijn doel maar zijn discipline werkt motiverend en inspirerend voor mij.

Het is een leuke roman die makkelijk weg leest. De stukken waarin hij bepaalde dingen probeert te verklaren vind ik vooral interessant en hij heeft een erg fijne schrijfstijl. Ik ben zeker van plan meer van deze schrijver te gaan lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten