zaterdag 30 april 2016

Week 1 - smoothies

Groene sappen, maaltijd vervangende smoothies het is een enorme hype de laatste jaren want ze beloven je energie en hulp bij het afslanken. Ze zijn een goede manier om aan je dagelijkse portie groenten en fruit te komen. Als ik over het internet struin kom ik verschillende beloftes tegen. De meest voorkomende dingen die ik tegen kom zijn dat ze helpen met afslanken, je hebt geen last meer van hongerbuien, je weerstand wordt beter, je krijgt er meer energie van en ze kunnen je een beter humeur geven.

Smoothies zijn gemakkelijk te verteren en ze geven snel een verzadigd gevoel. Door de voedingsvezels zijn smoothies een ideale remedie tegen verstopping of constipatie. Het hoge vitamine- en mineralen gehalte zorgt voor een gezondere huid en meer energie. Belangrijk bij het maken van gezonde en maaltijd vervangende smoothies is dat je er niet per ongeluk onnatuurlijke producten of dikmakers in je smoothie doet. Let op dat je alleen bladgroenten gebruikt omdat die geen zetmeel bevatten. Zetmeel in combinatie met fruit kan namelijk zorgen voor buikkrampen.

Een maaltijd vervangende smoothie is dus ontzettend gezond, mits je het niet overdrijft en het avondeten nooit vervangt voor een smoothie. Je kunt het best je ontbijt of je lunch vervangen zodat je eetpatroon gevarieerd blijft en je tijdens het avondeten voedingsstoffen binnenkrijgt die je niet in een smoothie kunt stoppen.

De komende week ga ik elke dag een maaltijd vervangen door een smoothie. Ik ben benieuwd of ik me er beter door ga voelen. Een boost voor mijn huid en meer energie zou ik ook fijn vinden. Ik ga het een week uitproberen maar als het me bevalt kan ik het na de mei-maand weer oppakken. Ik ben benieuwd wat deze sapjes mij gaan brengen!

Week 1 - 1 t/m 7 mei

Zondag 1 mei

8 aardbeien
halve banaan
een handje sla
1 el lijnzaad
1 el havermout
1 tl honing
100 ml amandelmelk

Maandag 2 mei

1 banaan
2 appels
8 aardbeien
200 ml water
een handje munt en basilicum blaadjes

Dinsdag 3 mei

een handje spinazie
500 ml amandelmelk
10 aardbeien
2 kiwi's
een hand druiven

Woensdag 4 mei

2 stengels bleekselderij
hand frambozen
hand bosbessen
1 el lijnzaad
200 ml water
halve mango

Donderdag 5 mei

1 avocado
500 ml amandelmelk
1 banaan
1 el honing

Vrijdag 6 mei

1 sinaasappel
120 ml yoghurt
1 el lijnzaad
een handje bosbessen
200 ml amandelmelk

Zaterdag 7 mei

15 aardbeien
2 sinaasappels
een handje muntblaadjes
120 ml yoghurt
200 ml amandelmelk

De hele week heb ik mijn lunch vervangen door een smoothie. Als ik honger had at ik wat extra fruit of een paar noten. Het beviel mij goed, ik hou van sap en vond het leuk om ze te maken. De zondag voordat deze week startte liep ik door de supermarkt om de ingrediƫnten voor de smoothies te kopen. Ik had een lijstje gemaakt en kocht enkel en alleen wat daar op stond. Doordat ik een lijstje had met alleen maar gezonde dingen verplichte ik mezelf om alleen dat te kopen. Een reep chocolade of bak ijs had vrij stom gestaan op de toonbank vol gezonde producten. Het lijstje weerhield me dus om slechte dingen te kopen. Een week is te kort om harde resultaten te zien maar ik voelde me de afgelopen week energieker dan normaal en ik had geen last van buikpijn, hoofdpijn of andere lichamelijke kwaaltjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten